Villar de Olmos y La Cañada

Esteu aquí

Villar de Olmos compta amb importants jaciments arqueològics que acrediten la presència humana en la zona fa milers d'anys

HISTÒRIA

Villar de Olmos, situada al nord de la població de Requena, és una vila dividida en dos nuclis urbans. La primera és la pròpia Olmos de Villar i Canadà La segona situat a la part superior de la muntanya.

Els llocs  arqueològics de Villar de Olmos acrediten la presència humana a la zona fa milers d'anys. Les restes més antigues es troba a la cova Sarnosa. Segurament aquestes restes pertanyen a un clan familiar i al costat de les restes de fletxes i puntes de llança adonar-se de la presència humana a la zona de 9.500 aC on es troben els vestigis més antics de l'hàbitat humà. Restes d'època ibèrica, romana i àrab completar la importància dels dipòsits de Villar de Olmos.

Després el Christian reconquesta Olmos Villar de formar part de les tasques assignades a Juan Navarro, pertanyents per herència a un llinatge de cavallers primers de la nòmina del rei prominent.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

Villar de Olmos és un poble tranquil on es pot gaudir del turisme rural i d'un entorn natural solcada per camins. Al seu voltant podem trobar una gran quantitat de fonts i fonts com: la Canaleja, la font de Sas, El Donero, Los Chorrillos, la Juangorda i la font de l'estany fosc. Totes aquestes fonts convergeixen un riu ric en fauna nativa, on es troba crancs, bagra, carpa, tortugues, etc. Entre la gran varietat de flora destacar-los pinyon marítim, ells Pi, pi blanc, alzines, Arbutus i savines. Aquesta àrea és també especialment apreciada pels amants de la micologia, per la gran quantitat de bolets i fongs.

Olmos Villar havia una antiga capella dedicada a Sant Josep, que durant el període de 1571-1798 pertanyia a la parròquia del Salvador de Requena. Més tarda, a la desaparèixer això antiga ermita, l'any 1843 el cavaller m. Francisco Zamora va donar als seus habitants l'oratori sota l'advocació de Sant Isidre, amb tots els seus útils i ornaments. El 1883 el sacerdot creu Lorente i els seus germans li va donar un jaciment adjacent a la capella per a la seva ampliació.

FESTES

Les festes patronales de Villar de Olmos són en honor a Sant Isidre Llaurador i és celebra el cap setmana més al costat de 15 de maig.

 

Compartix-ho

Site developed with Drupal