Palau del Cid-Museu del Vi

Esteu aquí

En este museu es descriu la singularitat del vi de Requena, el seu espai i la seua història i s'exhibixen peces característiques del procés d'elaboració i producció del vi"

EDIFICI

El Museu del Vi es troba ubicat en el cridat Palau del Cid. En este edifici, de construcció gòtica, destaca la seua fatxada de carreu amb porta de mig punt adovellada, les seues finestres amb arcs conopials, el seu saledizo amb els seus graciosos cans en l'acabament de les seues bigues i l'escut nobiliari pertanyent a la família Pedrón. En la seua fatxada posterior, de maçoneria, podem veure una altra porta de mig punt i una solana amb barrots tornejats de fusta.

En el seu interior es conserva el vestíbul amb teginat, l'escala d'accés amb baranes i balconet de barrots tornejats, el pou, els trulls, la trulleta o pila, la cova-celler amb 9 gerres i el cup

MUSEU

En este museu es descriu la singularitat del vi de Requena, el seu espai i la seua història i s'exhibixen peces característiques del procés d'elaboració, producció i conservació del vi. Tot això adornat amb elements visuals i didàctics que ho fan més atractiu i facilita la implicació del visitant, difonent així la cultura i la història del vi de Requena.

La distribució de les dependències de l'edifici marquen el recorregut del visitant seguint les fases d'elaboració i producció del vi. La visita dels trulls i l'accés a la cova-celler inicien el recorregut dels caldos. El trasbals es complementa amb l'exposició d'antigues premses ubicades en el cup.

Utensilis d'elaboració, magatzematge o transport es presenten en la cuadra i altres sales de la planta baixa, acompanyats d'un muntatge audiovisual que, combinat amb una maqueta, mostra l'interior d'un celler comarcal de principis del segle XX. En les plantes superiors s'han destinat un espai per a la descripció de la singularitat geogràfica de la comarca i l'evolució de l'activitat enològica dels seus pobladors. Representacions fotogràfiques dels paisatges es combinen amb representacions virtuals sobre el territori i la seua gent. Una invitació al visitant per a participar en el coneixement d'esta comarca i la seua producció vitivinícola.

Des de restes arqueològiques fins a utensilis industrials, passant pels documents més destacats de la configuració moderna de La Vila de Requena, permeten al visitant endinsar-se en la memòria que el vi ha deixat a Requena i la seua comarca

Compartix-ho

Site developed with Drupal