Museu Setmana Santa de Requena

Esteu aquí

Este museu s'ha convertit en un dels projectes culturals més interessants gràcies a l'interés de la Junta de Confraries de Requena

El Museu de la Setmana Santa de Requena està ubicat en l'antic Convent de San Francisco, situat en el Barri de La Lloma. En l'actualitat pot visitar-se l'antic claustre i la zona de l'església, la qual ha sigut destinada a l'exposició i mostra d'imatges, fotografies, indumentària, vídeos, etc. que representen part de la Setmana Santa de la nostra ciutat.

SALA D´AUDIOVISUALS

A la dreta de l'altar trobem un xicotet, però acollidor racó, en el que podran disfrutar d'un passeig audiovisual per la nostra Setmana Santa. És un resum de tots i cada un dels actes que la Junta de Confraries prepara perquè cada any i durant uns dies s'òmpliga de Fe i Tradició procesionando les seues imatges pels carrers de la nostra ciutat

SALA D´EXPOSICIONS

Al començar la visita trobarà uns panells en què es mostren les imatges que no estan exposades ja que estan situades en les parròquies de la nostra ciutat. Les dites imatges són l'eccehomo, Natzaré de Raval, Crist de la Vera Cruz, Davallament de N.J.C. i el Sant Sepulcre. Es mostren també les imatges del Viacrucis dels Santos Passos.

Al llarg de tot el recorregut aniran trobant distintes imatges de la nostra Setmana Santa que representen la Passió i Mort del nostre Senyor. Un total de tretze passos completen esta mostra, estant distribuïdes de la manera següent: Oració en l'Hort i l'Entrada de Jesús a Jerusalem en el davall cor. Bes de Judes, La Verónica i Ntra. Sra. dels Dolores (Vera Cruz) en les capelles situades a la dreta i Ntra. Sra. dels Dolores (Associació) , Mare de Déu de les Angoixes i Sant Calze en les capelles situades en l'esquerra. I per a acabar cinc imatges centrals que són Crist de l'Expiració, la, l'Exaltació de la Cruz, Flagel·lació de N.S.J.C., Sant Joan i Crist Ressuscitat.

La informació relacionada amb cada imatge la poden trobar en el seu panell informatiu,

Amb motiu de la celebració de la Setmana Santas el museo permanecerá tancat fins al pròxim mes de maig.

Compartix-ho

Site developed with Drupal