Los Duques

Esteu aquí

Situat dins del Parc Natural de les Falçs del Cabriol, compta amb una gran varietat de paratges i paisatges naturals

HISTÒRIA

Segons Juan Piqueras (Requena-Utiel Geografia) el nom d'aquesta població prové, com en altres pobles, el cognom de la gent donant que les relacions dels veïns a mitjan segle XIX el cognom Pérez-duque.

ACTIVITAT ECONÒMICA

La principal activitat econòmica de Dukes és la viticultura. La majoria de la producció és canalitzat a través de la cooperativa l'encarnació de nostre senyora.

ENTORN NATURAL I CULTURAL

El poble de Los Duques, ja que és dins el Parc Natural de les Hoces del Cabriel, presenta una gran diversitat de paisatges naturals. Aquests inclouen:

La Font de la Morenos

Només 4´5 kms. de Dukes és conegut per la naturalesa de les seves aigües medicinal. Per la seva quantitat apreciable de sofre és la seva composició, esspecialmente apreciat per curar les ferides i problemes de la pell.

La Solana de Las Pilillas

És un jaciment ibèric datada entre el c. VII i VI que constitueix la primera evidència arqueològica en la producció de vi a la comarca de Requena-utiel. Alberga una col·lecció de més d'una dotzena de cellers cavat en el roc, dedicat al premsat del raïm, així com restes d'edificis vinculats amb l'activitat vitivinícola.

La Alcantarilla

Aquest és un dels llocs més freqüentats pels residents de Los Duques especialment en els dies de Pasqua.

INFRAESTRUCTURA I SERVEIS

Los Duques té una sèrie de serveis que donen certes comoditats als seus veïns. Compte amb la perruqueria, estanc, supermercat, barra, consultori del metge on passar consulta un dia a la setmana i un centre sociosanitari. Quan la tripulació d'esports ha handbol, pista de multifuncional (futbol, bàsquet, et.) i una piscina.

FESTES

En Los Duques festes se celebren en honor al seu Sant patró, la Virgen de la Encarnación, posant un 25 de març. En ocasions quan coincideix amb la Setmana Santa es es transfereixen al mes d'abril. Actes inclouen: danses, processó, concurs de paelles, etc. Conegut se celebren en el mes d'agost les festes del meló.

Compartix-ho

Site developed with Drupal