El Derramador

Esteu aquí

El seu nom prové probablement dels vessaments de les antigues cases de labor de la zona. Els inicis es troben lligats a la Casa Oria (hui Cellers Torre Oria) , antiga casa de labor

HISTÒRIA

El seu nom prové probablement de les antigues cases de la zona obra vessaments. Els inicis del poble estan vinculats a l'antiga masia casa Oria (Bodegas Torre Oria).

ACTIVITAT ECONÒMICA

La seva economia es basa principalment en el cultiu de la vinya. Per aquest motiu hi ha cooperatives i cellers dedicada a la producció i elaboració. Aquestes són:

Cooperativa San Miguel

Es va constituir l'any 1957 per 45 pagesos als pobles de El Derramador i El Azagador que es van unir per obtenir un rendiment i una dignitat per la seva qualitat de cultius, des fins llavors van fer vi individualment, ja sigui venut seus cultius en règim de declara a qualsevol celler a la zona.

Al seu celler principi integrat en una sola nau, però amb el pas del temps hi ha hagut diverses ampliacions fins avui un celler amb un total de al voltant de 2.500.000 litres de capacitat per a cultius de gairebé cent i deu membres.

Celler Torre Oria

La Bodega Torre Oria fundat el 1897 per l'Oria de Rueda. La bodega, projectat a planta de ferradura i l'estil modernista per l'arquitecte José Donderis, segueix en peu. Convenientment restaurada, declarat monument artístic nacional, continua mantenint en els soterranis de les antigues coves dedicat a la cria i seus vins l'envelliment. Torre Oria vinya està situat en el terme del Derramador, conegut com el domini de la Derramador.

Torre Oria certifica tots i cada un dels seus vins i caves amb la distinció de segell i garantia del Derramador domini.

Des del 1997 (la celebració del centenari) i per tal de preservar i promoure la cultura del vi, s'està executant la Germandat de vi i Cava de Torre Oria, una herència antiga que s'encarrega de l'ordre de cavallers i Dames als individus que hagin destacat per les seves actuacions en defensa del vi. Amb imposició de capa i batejats amb l'espasa, aquestes personalitats anar part del Gremi. Una ampolla de vi i un pergamí testificar al seu honor i distinció.

Es reconeix l'excel·lència i la qualitat dels seus vins i caves a molts esdeveniments especialitzats es presenten, premis que, com el segell i garantia Derramador domini i la Germandat de cavallers i Dames, serviran per a acreditar la distinció dels seus vins.

Mes informació: www.torreoria.com

Vinyes i Bodegues Vegalfaro

Celler de caràcter familiar que va començar el seu primer passos el 1980 amb la plantació de vinyes. Seva actuals seixanta hectàrees de vinyes es divideixen en tres granges de la seva propietat: "Finca La Muela", "Casa Capote" i "Casa Alfaro", amb varietats de bobal, ull de llebre, cabernet sauvignon, merlot, syrah i chardonnay.  El celler ha estat equipat amb els últims avanços tecnològics des de la recepció del raïm fins a l'embotellat, d'elaborar vins d'alta qualitat en tots els seus territoris. El celler és situat al costat de les vinyes i envoltat de bosc de pins a mantenir frescor.

Mes información: www.vegalfaro.com

El Derramador pot localitzar una granja d'aus que cria i ven nombroses espècies d'aus de corral, complint amb els criteris més exigents de qualitat i higiene.

FESTES

Se celebren les festes en honor del seu patró Sant Miquel Arcàngel, en la primera quinzena del mes de maig.

Compartix-ho

Site developed with Drupal